Skye

Het begon allemaal woensdag 27 februari. Al waren wij er stilletjes al wat langer over aan het nadenken, het was nog niet hardop uitgesproken. Toch ging het allemaal nog best snel, sneller dan we dachten, maar sinds die woensdag hebben wij er een nieuw gezinslid bij. Zó leuk om toch steeds weer te kunnen zeggen.

Wij (Jordy en ik) hadden natuurlijk al River en Snow, onze poezenkindjes. Maar toch kriebelde er nog iets, om ook voor een hondje te gaan. Vorige week was het zover en kwam onze mooie, schattige, kleine en vooral ondeugende meid bij ons wonen. Skye is haar naam, haar mama is een zwarte labrador en haar papa is een golden retriever.

Ze is nu een ruime week bij ons en doet het hartstikke goed. Samen met de poezen, waar ze niet eens meteen achteraan ging, kan ze ook al heel lief zijn. Oké het blijft een pup, dus tijdens haar gekke 5 (óf 10) minuten kan ze ook wel eens als een klein paardje staan huppelen en tegen de poezen aan blaffen. Maar ondanks dat, durven (vooral) Snow en River bijna neus aan neus met Skye te staan.

Met haar knuffeltje.

De naam uitkiezen was wel een dingetje, want wat is nou een leuke naam voor een labrador x golden retriever. Ondanks dat ze nu zo schattig kan zijn, moet het later ook een leuke naam zijn en blijven. Ik had voorkeur voor een naam en Jordy had de voorkeur voor een andere naam. Maar beiden vonden wij de naam van de ander niet zo leuk. (Ja dat kan je natuurlijk ook nog hebben als je samen bent en beslist.) Daarbij vond ik het een leuke gedachten als het een beetje zou passen bij River en Snow. De eerste uren dat mevrouw bij ons was heeft ze daarom HZN geheten (hond zonder naam). Je moet wat als je het niet eens bent met elkaar. 😉

Gelukkig heeft het niet al te lang geduurd en konden wij al snel onze kleine doerak Skye noemen en een poging tot opvoeden doen. Want deze kleine meid heeft nog wel het een en ander te leren. Gelukkig bestaat er een puppy-cursus en zal zij hier ook aan mee gaan doen.

Skye tijdens haar eerste training bij de puppy-cursus. Het onderwerp was socialisatie wat gegeven werd in de Intratuin. Ze deed het super goed!

Helaas loop ik nog steeds te stoeien met mijn gezondheid en is het best lastig soms dat de pup er is, maar gelukkig is Jordy er om op die momenten alles met Skye te kunnen doen. Daarbij is het voor mij natuurlijk super goed om af en toe een klein ommetje te maken met haar. Zo kom ik toch nog buiten en moet ik wel kleine stukjes lopen. Dit blijft lastig en kost ook veel pijn, maar als opbouwende ‘therapie’ is dit wel positief voor mij.

Door alle veranderingen is blog daarom deze week ook wat later pas online. Maar desondanks niet minder leuk hoop ik. Hierbij nog wat leuke puppy-spam foto’s. Enjoy!

Liefs. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *