Update

Waar ik moet ik beginnen? Mijn laatste blog is van 2 juli, en we zitten ondertussen in november. (Check ik even snel op mijn telefoon tijdens het schrijven.) Tijd voor een update daarom. Wat is er de afgelopen 5 maanden gebeurd? Zijn er dingen veranderd? Ben ik beter geworden in de tussentijd?

Laten we beginnen. We hebben een heerlijke zomer gehad. We zijn zelfs nog (een beetje) last minute met vrienden naar Spanje gegaan. Heerlijk ander halve week genieten van de zon, de warmte (zo fijn!), heerlijk eten en gezelligheid met z’n vieren. Even weg van huis, maar ook weer heel fijn om thuis te komen bij mijn gezellige dierentuin die ik stiekem toch wel een beetje gemist had.

Daarnaast ben ik in september voor een paar uurtjes bij mijn oude werk, de Jumbo, in Waddinxveen begonnen. Na een heel fijn gesprek met mijn oude leidinggevende kon ik een week later rustig aan proberen en kijken of ik wat werk kon doen. Nadat mijn contract in juli afliep bij Hans van Wijk Motoren B.V. , zat ik helaas helemaal thuis en in de ziektewet. Ik was de laatste maanden voor het contract afliep af en toe daar weer te vinden, maar kon helaas niet genoeg doen om daar (begrijpelijk) te kunnen blijven. We zijn rustig gestart bij de Jumbo, maar ondertussen kan ik trots zeggen dat ik 3 middagen in de week werk kan uitvoeren. Het kost veel energie en soms ook extra veel pijn, maar ik ben dankbaar dat ik weer iets kan bijdrage en contact met andere heb. 🙂

Ondertussen zit ik (meer dan) een jaar thuis en heb ik in de tussentijd weinig kunnen delen over het medische gedeelte. Mijn laatste ziekenhuis afspraak is vorige maand geweest bij de reumatoloog. Zij heeft mij verteld dat ik (zoals ik al een beetje dacht) fibromyalgie heb. Een ziekte waar helaas weinig over bekend is wat betreft de oorzaak en wat je er aan kunt doen. Het standpunt blijft; je moet er mee leren leven. Dat is ook zeker waar ik het afgelopen jaar mee bezig ben geweest. Ik heb al veel stappen gezet, door niet alleen maar bed/bank gebonden te zijn en steeds meer op te kunnen pakken. Wel gaat dit alleen met kleine stapjes, genoeg rust en vooral belangrijk met acceptatie. Het is er nu eenmaal, daar kunnen we niets aan doen, wel kunnen we het leven zo leuk en makkelijk mogelijk maken met de omstandigheden die we hebben.

Tot zover de update weer even. Ik ben benieuwd of jullie bekend zijn met fibromyalgie/chronische pijn en misschien nog tips hebben wat bij jou werkt.

Liefs en tot snel weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *